IKA – SERBIA Gosoku Ryu Karate unija Srbije

Adresa:

Kolašinska 6/5, 11 000 Beograd

Srbija
Kontakt:
061/ 17 17 313
Sajt: http://www.ikaserbia.com
Email: ikaserbia@yahoo.com
Veština:
Karate, Ostalo
Predsednik saveza:
Sensei Božidar Z. Purić 4th DAN
Podpredsednik saveza:
Sensei Zoran Šorak 4th DAN
Generalni sekretar:
Array
Ostali članovi:

ČLANOVI "IKA - SERBIA GOSOKU RYU" KARATE UNIJE SRBIJE:

 • KARATE KLUB "SHOTO" - BEOGRAD
 • KARATE KLUB "GRUŽA" - GRUŽA
 • KARATE KLUB "RAŠKA" - RAŠKA
 • KARATE KLUB "REIKON" - KRALJEVO
 • KARATE KLUB "DUNAV" - GROCKA
 • KYOKUSHIN-KAN KARATE KLUB "MAS OYAMA" - BEOGRAD
 • KYOKUSHINKAI KARATE KLUB "BUDUÆNOST" - BEOGRAD
 • KYOKUSHIN KARATE KLUB "RONIN" - LONÈARI
 • KYOKUSHINKAI KARATE KLUB "KOBRA" - PIROT
 • KYOKUSHIN-KAN KARATE & KICK BOX DOJO "SKALAR" - PRIJEPOLJE
 • KYOKUSHIN-KAN KARATE DOJO "KATSU" - MALE PIJACE
 • KYOKUSHIN-KAN KARATE DOJO "KANKU" - KANJIŽA
 • KLUB BORILAÈKIH SPORTOVA "WADO" - BEOGRAD
 • BOKS KLUB "BIG LEON" - PRIJEPOLJE
 • KICK BOX KLUB "GRÈICA" - BRÈKO
 • JU JUTSU KLUB "VUK" - PANÈEVO
 • JU JUTSU KLUB "NIPPON" - PELAGIÆEVO
 • MARTIAL ARTS DOJO "LAV" - PRIJEPOLJE
Posebno istaći:

Gosoku Ryu Karate osnovao je Soke Kubota i ovaj stil prezentuje snažan i brz Karate, koji je građen na osnovama SHOTOKAN i GOJU RYU Karatea.

Soke Kubota je poznati majstor Shotokan Karatea a kao jedan od eksperata Samoodbrane, obučavao je veliki broj Specijalnih jedinica Policije u Svetu počev od japanske policije, FBI-a i mnogih drugih. Poznat je njegov patent - KUBOTAN (privezak za kljuèeve) koji se koristi širom Sveta za samoodbranu!

Soke Kubota je velemajstor koji je želeo da modernizuje Karate Do. Njegovo viđenje Karatea je (stil) - GOSOKU RYU. Ovaj stil se bazira na Shotokan i Goju Ryu Karateu a sem Karatea na čijim osnovama sve počiva, Gosoku Ryu koristi i Jiu-Jitsu, Aikido, Judo, Kendo, Iaido i dr. Lako je zaključiti da je Soke Kubota jedan kompletan majstor i umetnik Martial Arts-a koji je učinio veliki korak za Umetnost Borenja u Svetu.

IKA organizacija je jedna od najpoštovanijih na Planeti a pored bezrezervne naklonjenosti veštini, IKA organizuje i izuzetno jake turnire i takmičenja na kojima se nadmeću sportisti širom Sveta.

Čuveni su Seminari širom Sveta koje SOKE Kubota održava svake godine uz pomoć svojih asistenata.

Nakon razgovora sa SOKE Kubotom i njegovim najbližim saradnicima, Sensei Božidar Z. Puriæ 4th DAN u januaru 2011. godine dobija Ovlašćenje i zvanični Sertifikat ispred IKA da u Srbiji zastupa interese IKA (International Karate Association). Sensei Purić je kao Predsednik i Glavni instruktor IKA SERBIA, ovlašćeno lice za nastup Srbije na IKA manifestacijama u Evropi i Svetu, kao i za popularizaciju Gosoku Ryu Karatea u Srbiji.

Kako je Gosoku Ryu relativno nov i manje poznat oblik Karate-Do veštine kod nas, IKA SERBIA Unija ima za cilj da okupi mlade ljude željne rada na jednom ozbiljnom Budo projektu. Kako bi zajednički podigli organizaciju na visoko mesto koje ona svakako zaslužuje neophodna je velika ljubav prema Karateu i bezrezervni rad!!! IKA Serbia ne predstavlja konkurentski Karate savez tj. Uniju ostalim Karate kućama u Srbiji. Mi želimo saradnju sa svim iskonskim poklonicima Martial Arts-a i naše članove ne uslovljavamo nego im omogućavamo apsolutnu slobodu vežbanja i nastupa na takmičenjima u bilo kojoj Karate organizaciji. Naši članovi mogu biti i drugi Klubovi i poklonici Martial Arts-a. Dobrodošli su Judo, Aikido, Kendo, Jiu jutsu, Karate (Shotokan, Kyokushinkai, Goju Ryu, Wado Ryu...) i svi Klubovi i Dojo udruženja iz Srbije koji se bave nekim od oblika Borenja.

IKA Serbia je Unija koja neguje Budo Karate ali i druge oblike borenja. Ne želeći da odustanemo od tradicionalnih vrednosti mi se hvatamo u koštac i sa modernim dostignućima i naukom u sportu koja se maltene svakodnevno unapređuje. Ono što krasi IKA SERBIA Uniju jeste stručnost, kvalitet i temeljnost u obuci kadrova na svim nivoima. Dijagnostika, pregledi i praćenja Karateka i sportista su nešto sa čime se posebno možemo podičiti. U okviru naše Unije organizuju se redovni Karate Do susreti, Seminari, Stručni Kampovi, Takmičenja i Turniri; a naš najznačajniji događaj tokom godine jeste IKA SERBIA OPEN & KUBOTA CUP koji od 2011. godine nakon dozvole našeg Grand Mastera Soke Kubote, Oficijelni IKA tournament uvršten u Godišnji kalendar IKA WORLD.

Dragi Prijatelji, mi Vas sa zadovoljstvom pozivamo da nam se pridružite!!! Neka Karate Do & Martial Arts budu iznad svih nas!!!


Povezani tekstovi


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien